Основни предимства на динамичният уеб сайт

00000 all pages shops 606 205 3

orange line300 001

 Предимства на динамичният сайт

 
Уеб дизайн изработка на динамичен уеб сайт предимства на динамичният сайт

Основно свойство на динамичният сайт (както се вижда от името), е гъвкавост и подвижност на системите в подбора и представянето на информацията, съответстваща на "запитването" на посетителите на сайта.

Страниците на динамичния сайт се формират от сървъра на момента от различни блокове, в зависимост от потърсената от посетителя страница. Във файловата система на сървъра лежат изпълняеми скриптове (програми). Целият контент( информацията) на сайта се съхранява в база данни, която често физически е разположена на друг сървър недостъпен от интернет. Динамичният уеб сайт може да съдържа флаш приложения, филми, анимация, а също така и отделни статични страници.

Динамичен уеб сайт - плюсове :

Динамичният сайт като правило напълно се управлява административен панел. Управлението е възможно не само за отделните страници, но и на структурата на разделите, а също и на информационната мрежа на сайта. Управлението на сайта е достъпно (и е препоръчително) за мениджърите, които непосредствено контактуват с клиентите и са наясно по кои въпроси трябва да внесат пояснение на сайта.

Голямо предимство на динамичния уеб сайт е оперативността на публикацията на новите материали, обяви или друга важна информация, което прави общуването с посетителите на сайта живо и интересно. Правилно организирания динамичен сайт може да се развива без да е зависим от по-рано публикувана информация. След като динамичният уеб сайт доста по-лесно се управлява, то и по-бързо ще се развива от статичния.

Още едно предимство на динамичния сайт е дългият срок на използваемост - тъй като сайтът постоянно се променя за сметка на публикуването на нови материали, той "не изостава от живота" и въпросът за редизайн на самия сайт стои само при сериозна реорганизация на компанията.

Динамичен уеб сайт - резюме:

Динамичният сайт като правило е по-скъп като разработка от статичния, по-скъп като техническа поддръжка, тъй като изисква по-висока квалификация на специалистите, извършващи поддръжката.Още динамичният сайт изисква повече ресурси от сървъра.

Динамичният сайт изисква повече разходи за разработка и техническа поддръжка от статичния, но тези разходи се възвръщат за сметка на намаляването на разходите за редактиране на контента и развитие на информационната система на сайта.
Динамичният сайт ни служи много по-дълго и ефективно от статичния.
Желателно е техническата поддръжка на динамичния сайт да поверите на неговия създател, тъй като провайдърите не носят отговорност за работата на сайта и почти винаги не става ясно чия е вината при повреда на сайта - на създателя на сайта, или на хостпровайдъра.

 

 

Мобилно меню

Този сайт използва бисквитки, за да подобри Вашето сърфиране. С посещението си Вие се съгласявате с използването на бисквитки!      СЪГЛАСЕН СЪМ!